top of page

LÆNDEPROBLEMER

Hvordan er lænden opbygget og hvad er dens funktion?

Lænden er den nederste del af vores rygsøjle og består af 5 lændehvivler der interagerer således at vi har meget bevægelse fremad og bagud, men knap så meget til siderne og i rotation. Ligesom nakken og den øvre ryg beskytter lændehvirvlerne rygmarven og de tilhørende nerver.

 

Årsager

Ingen er alene når det kommer til lændesmerter. Mere end 80% af befolkningen vil på et tidspunkt i deres liv opleve smerter og funktionsbegrænsningen grundet lændeproblemer.

Wolff Clinic kiropraktorerne er unikke inden for lændesmerter feltet idet at 50% af efteruddannelseskurserne er rettet mod at identificere og behandle patienter med lændesmerter.

Seneste undersøgelser i Wolff Clinic Group har vist at 60% af tilfældende af lændesmerter opstår grundet en fejlstilling i en eller begge hofter. Derigennem øger det belastningen der påføres lændemuskulaturen. Dette medfører lændesmerter og øger forekomsten af slid på ryghvirvlerne og bruskskiverne. Dette kan yderligere medføre discusprolaps.

Nogle af de hyppigste årsager til lændesmerter inkluderer:  

 

  • fejlstilling i en eller begge hofter (60% af patienterne)

  • restriktioner i leddene i lænden

  • forkert indstilling af arbejdsområde

  • dårlig holdning 

  • at sidde for længe 

  • overdrevne repetitive bevægelser af lænden og benene

  • stress 

  • fysisk inaktivitet

 

Behandlinger

Den behandling Wolff Clinic tilbyder mod lændesmerter inkorporerer flere forskellige metoder (neuromuskular funktions testing), som alle er blide, skånsomme og ufarlige. I de fleste tilfælde vil der blive foretaget en mindre justering af de involverede led, som består af et blidt og specifikt tryk på leddet eller rygsøjlen, for at give kroppen mulighed for at oprette normal nerve- og ledfunktion. Dette er smertefrit. Den videre behandling er individuel, og kan for eksempel bestå af specifikke øvelser samt rådgivning om genoptræning og livsstilsændringer.

bottom of page